прозор

17.10.2018 – ПОСТАВУВАЊЕ НА ПРОЗОРЦИ НА ОБЈЕКТОТ ДИЧО ПЕТРОВ БР.6

Во тек е поставувањето на прозорите на објектот Дичо Петров бр.6. Прозорците се со висок квалитет, Rehau Geneo профил, триплекс термопан стакло полнето со аргон и премез за ниска емисија.

BeFunky Collage

Интересни факти за едни од најпознатите градби во светот

Пирамидите во Египет Пирамидите првично биле прекриени со сјаен мермерен слој. Тој допринесувал кон нивната монументалност и вистински ја праставувал големината на фараоните. Тие со тој слој би биле видливи дури од планините во Израел. Но за жал овој слој е разрушен за време на повеќе…

20181009_112556_resized

09.10.2018 – НОВОСТИ ОД ОБЈЕКТОТ ДИЧО ПЕТРОВ БР.6

На објектот Дичо Петров бр.6  во моментот се работи на поставување на кровната конструкција, се довршуваат ѕидарски работи на третиот кат и поткровјето, се изведуваат електричарски работи на вториот кат и се изведуваат работи за греењето на целиот објект.  

2

Како да ги користите светлите бои во уредувањето на домот

Светлите бои се враќаат во уредувањето на просторот и тоа на голема врата. Во продолжение следуваат шеми и предлози за тоа како да ги примените. Доколку не сте сигурни со боите, започнете со светли декорации за да видите дали ќе ви се допадне. Деталите прават повеќе…

BeFunky Collage

Изненадувачки факти за архитектурата за кои веројатно не сте слушнале

Aрхитектурата била олимписки спорт Иако веќе заборавена како олимписка дисциплина, архитектурата била важен дел од Олимпијадата од 1912 до 1948. За прв пат била вклучена во 1912 на Олимпијадата во Стокхолм. Темата на која се натпреварувале била „Планирање на модерен град“ . Златен медал земале повеќе…