BeFunky Collage

Изненадувачки факти за архитектурата за кои веројатно не сте слушнале

Aрхитектурата била олимписки спорт Иако веќе заборавена како олимписка дисциплина, архитектурата била важен дел од Олимпијадата од 1912 до 1948. За прв пат била вклучена во 1912 на Олимпијадата во Стокхолм. Темата на која се натпреварувале била „Планирање на модерен град“ . Златен медал земале повеќе…

fun-ceiling-instagram-1532728363

Дали таванот навистина може да се декорира?

Постојат многу предрасуди по ова прашање, па така оние кои сакаат да играат на сигурно најчесто го заобиколуваат плафонот. Но доколку се осмелите да го декорирате, можете да добиете интересен дел од просторот кој е лесен за одржување. Декорирањето на плафонот не се содржи само повеќе…

french-interior-design-rules-07-1501534678

Француски стил на уредување: 5 едноставни правила за убаво уреден дом

Денес  ви подготвивме 5 правила на францускиот стил за уредување на домот со кои ќе добиете едноставен и шик животен простор. Почитувајте го потеклото на стилот Францускиот начин на уредување потекнува од 17 и 18 век и по овој терк биле уредени повеќето станови во повеќе…

20180716_124052

13.07.2018 – Бетонирани се столбовите на вториот кат

На 13.07.2018 се бетонирани стобовите на вториот кат. Доколку го пропуштивте преносот во живо преку  нашата фан страна, погледнете го видео кое го подготвивме. https://www.facebook.com/rojalvase/videos/1789387114484316/  

Portonovi - Luxury Resort, Mega Yacht Marina - Inspiringly Different Residences, Villas and Apartments - Montenegro - Europe by Az

Посета на референтни објекти во Црна Гора под покровителство на Кнауф

Оваа година имавме чест да бидеме гости на една од најреномираните компании во нејзината област – Кнауф. За време на посетата имавме прилика да го видиме комплексот Портонови во Црна Гора, кој ќе располага со хотели, приватни вили, приватни плажи и пристаниште и е направен повеќе…